Facebook
Google+
Twitter
@Greengarden33 tweetek
Youtube
Blogger
Flickr

Ha nincs ideje kertjére, bízza szakemberre!

Sokan szeretnénk egy gyep- vagy virágtengert a házunk köré, azonban egy kert nem csak öröm; rengeteg munkával is jár. Ha erre nincs ideje, bízza szakemberre a kerttervezést, a kertépítést vagy a kertgondozási munkálatokat!

Képzett és gyakorlott szakembereink az alábbiakban nyújtanak segítséget:

 • Kerttervezés
 • Ön megálmodja, mi megtervezzük kertjét! Egyéni elképzeléseinek megfelelően elkészítjük leendő kertje tervét, akár burjánzó dzsungelt, akár praktikus konyhakertet szeretne a ház köré..

  Tekintse meg galériánkat vagy érdeklődjön a részletekért elérhetőségeinken!

 • Kertépítés
 • A megtervezett kertet természetesen a gyakorlatban is megvalósítjuk, így rövid időn belül elkezdheti tervezgetni a barátoknak rendezett kerti grillpartit.

 • Kertfenntartás
 • Ahhoz, hogy kertje hosszú évekig szép maradhasson, folyamatosan gondozni kell. Alkalmi vagy hosszú távú kertgondozási feladatokat, öntözést, fű- és sövénynyírást, nyírást, metszést, kerttisztítást, gyomirtást, kaszálást egyaránt vállalunk.

 • Öntözőrendszer-kiépítés
 • Hazánkban igen kevés csapadék hullik évente; a növények vízigényének kielégítéséhez ennyi nem elég. A kézi locsolás azonban fárasztó, hosszadalmas, és sokszor nem is elegendő. Egy automata öntözőrendszerrel időt, energiát, sőt még vizet és így pénzt is spórolhat. Az öntözőrendszert igény szerint karbantartjuk, illetve a téli fagyok idején vállaljuk a téliesítését is.

 • Gyepápolás
 • A gyep kertünk legmeghatározóbb „berendezése”, és ennek is rendszeres karbantartásra van szüksége, nemcsak a virágoknak. Vállaljuk az öntözést, a fű- és szegélynyírást, a gyepszellőztetést, a műtrágyázást és a felülvetést is, hogy nyaranta puha, tömött, élénkzöld gyepszőnyegen sétálhasson. Ha friss családiház-tulajdonosként még puszta az udvara, vállaljuk a füvesítést is, legyen szó akár magvetésről, hidrovetésről vagy gyepszőnyegterítésről.

 • Műtrágyázás
 • A növények tápanyag-utánpótlásával biztosíthatjuk azok megfelelő fejlődését. Ennek egyik módja a szerves- vagy műtrágyázás. Szakképzett kertészeink pontosan tudják, melyik díszfának, gyümölcsfának, cserjének, örökzöldnek, balkonnövénynek és fűfajnak milyen tápanyagra van szüksége.

 • Növényvédelem
 • Hogy a fáradságos munkával kiépített kert ne veszítse el a szépségét pár hónap alatt, gondoskodnunk kell a növényeket károsító különböző kórokozók, baktériumok vagy gombák és kártevők, rovarok vagy férgek távol tartásáról. Azonban, ha a permetezőszereket nem megfelelően alkalmazzuk, veszélyeztethetjük az egészségünket, így ezt mindenképp szakembernek kell végeznie.

 • Ültetés
 • Időnként minden kertbe elkél egy új lakó. Mindegyik növény számára elengedhetetlen a megfelelő méretű és tápanyaggal ellátott ültetőgödör, hiszen ez nagyban befolyásolja későbbi növekedését. Ezek paramétereit csak egy szakember tudja meghatározni.

 • Sziklakertépítés
 • A sziklakert az udvar igazi dísze lehet, azonban csak akkor, ha valóban látszik rajta megálmodója szaktudása és gyakorlata. Így lesz belőle igazi sziklakert, nem pedig csak néhány egymásra hajigált vagy egy földkupacra dobált kő közé ültetett növények halmaza.

 • Fakivágás
 • Idősebb fák esetén néhány évente gondoskodni kell a száraz ágak eltávolításáról, hogy megelőzhessük a baleseteket és az anyagi károkat. A teljesen elhalt fákat döntéssel vagy alpintechnikus módszerrel vághatjuk ki. Az utóbbi módszert fa döntésére alkalmatlan területeken vagy magas fák esetében alkalmazzuk. Az alpintechnikus szakember a munka folyamán apránként, kötéllel leengedve, kisebb daraboka bontva vágja ki a fát, hiszen csak így lehet elkerülni a káreseményeket.

 • Evergreengarden.hu - Kertgondozás
 • Problémája akadt kertje gondozásával? Forduljon bizalommal cégünkhöz, látogasson el a szaktanácsadás menüpontba vagy hívjon minket elérhetőségeinken!

   

 • Kertet, de nem akármilyet!
 • Ön is azon szerencsések közé tartozik, akiknek van egy saját kis zöld oázisuk, ahol pihenhetnek, gyönyörködhetnek a természetben és hódolhatnak hobbijuknak a kertészkedésnek? Ha minderre csak kevés szabadidejében van lehetősége, ezért kertje még nem olyan, amilyet mindig szeretett volna, ne hagyja annyiban! Bízza a kert megtervezését profikra, és alakíttassa ki álomkertjét szakemberekkel!

  Ne higgye, hogy felesleges pénzkidobás, ha tanult és tapasztalt tájépítészek kezébe adja a kert tervezését. Az Ön igényeit szem előtt tartva számos lehetőség van a tarsolyunkban, ha valami igazán egyedit, és különlegeset szeretne!A mi segítségünkkel akár japán kertet is építtethet a ház mögé, vagy egy bohém színkavalkáddal is megörvendeztetheti a családot.

  A kert tervezés során munkatársaink felmérik a terepet és a kert adottságaihoz és az Ön kívánalmaihoz igazodva tervezik meg, hogy mi hol helyezkedjen el. A növények így a nekik legideálisabb helyre kerülnek majd, Önnek csak gondoznia kell őket.

  Segítségünkkel könnyen eligazodhat a fajták, színek és tulajdonságok kavalkádjában, így kertje nemcsak szép, de okosan megtervezett is lesz. Keressen minket bizalommal és kérje kerttervezési, kertépítési szolgáltatásunkat Budapesten!

   

 • A kert bio gondozása
 • A növények védelme hozzátartozik a kert mindennapi gondozásához. A jó kertész, akár szakmabeli, akár hobbi szinten űzi a kertápolást, nem hagyja magára növényeit, és segít nekik megküzdeni a támadó élősködőkkel, betegségekkel, gombákkal szemben.

  Nem mindegy azonban ezt hogyan teszi. A vegyszerek hatékonyak ugyan, de használatukkal sokszor nagyobb kárt érünk el, mint amennyit segítenénk, hiszen bejutnak a földbe, a levegőbe és fölöslegesen szennyezik azt.

  A bio kertfenntartás alapvető ismérvei közé tartozik a természetes anyagok használata. Ezen kívül, ha alapos ismeretekkel rendelkezünk növénytanból, még vegyszermentes anyagokhoz sem kell folyamodnunk segítségért. Bizonyos növényekkel és a megfelelő ültetéssel ugyanis hasonló eredményeket érhetünk el. A körömvirág, fokhagyma vagy a büdöske illatával nincsenek jó barátságban az élősködők, így ha egész sorokat ültetünk belőlük a többi növény közelébe, már megóvtuk őket a kártevők támadásaitól. Káposztalégy ellen hatásos a zsálya, a nyulak pedig szintén a fokhagymától idegenkednek. A fák törzsét védhetjük a hangyáktól, ha csalánnal ültetjük körbe azt.

  Kertgondozással kapcsolatos további tanácsokért nézzen körül weboldalunkon, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

   

 • A kert gondozásának fontossága
 • A kert él, folyamatosan fejlődik, az évszakokkal együtt változik, évről-évre megújul, képes mindig új arcát mutatni. A szakszerű kertápolás bonyolultságát csak az tudja és érti, aki valaha is találkozott ezen komplex munkák sokaságával.

  • Csapadékos idő vagy csapadékhiány, állati kártevők hadserege, kórokozók sokasága, szél, fagy, napsütés, árnyék, virágzási időszak, termésképződés, ez csak néhány befolyásoló tényező, melyek hatással a vannak a kertünk alkotóelemeire. 
  • Tudnunk kell, melyik növényt mikor és milyen módon ápoljuk, mert mást igényel egy tavaszi és mást egy nyári virágzású növény. Nem mindegy, mikor vágjuk meg az örökzöld növényeinket, a gyümölcstermő bokrokat, vagy épp a sövényt.
  • A több feladatot, a nagyobb szakértelmet a növényzet adja, de nem csak a növényekkel, hanem az épített elemekkel is foglalkozni kell. Egy elgazosodott, szennyezett burkolat a legszebb kert látványt is tönkreteszi.

  Összefoglalva elmondható, hogy a jól megtervezett és megfelelően kivitelezett kert hosszútávon csak szakszerű kertápolás mellett fog örömet okozni. A fejlődő kert értékének megőrzéséhez elengedhetetlenül szükséges az állandó fenntartás, kertgondozás.

  Keressen minket bizalommal kertfenntartással, kertgondozással kapcsolatban!

   

 • Kertfenntartás: ne a saját idejéből!
 • Szereti a természet közelségét? Az egészségesen növő fákat, a virágzó növényeket? Kertje is van, ahol mindez megvalósulhat? Akkor nem kell tovább gondolkodnia a dolgon! Bízza kertjének fenntartását profi szakembereinkre, és udvara olyan hellyé alakul, ahová mindig szívesen kiülhet feltöltődni.

  Kertfenntartó szolgáltatásunk ideális lehet Önnek, ha:

  • Nincs elég ideje kertjének gondozásához: Tisztában vagyunk vele, hogy a kertépítés és fenntartás mennyire időigényes, fáradtságos munka, így mi a saját időnkkel és energiánkkal pótoljuk ki az Önét.
  • Nincs kellő szakértelme az ápoláshoz: Mi évekig tanultuk és munkánk során tapasztaltuk a kertfenntartással járó nehézségeket. Egy más szakmájú, végzettségű embertől nem várható el ugyanez a rutin.
  • Nincs kedve a kertfenntartáshoz: Ilyen is előfordulhat, ami szintén nem elítélendő, hiszen az, aki élvezi valami előnyét, még nem biztos, hogy szívesen vesződik is vele. A mi munkánk által Ön mindig gyönyörködhet kertjének szépségében.

  Ha Ön is szakszerű gondozást szeretne biztosítani kertje számára, keressen fel minket elérhetőségeinken kertfenntartó szolgáltatásunkért!

   

 • A kertnek lelke van
 • Szokták ezt sokszor mondani, és talán így is van. Ha kellő odafigyeléssel és szeretettel gondozzuk, meghálálja. Persze fontos az is, hogy milyen maga a föld, amibe ültetünk, de nem csak ezen múlik. Hiába jó a föld, ha növényeinket nem locsoljuk, nem ápoljuk, esetekben nem használunk hozzá védőszereket és trágyát vagy műtrágyát, és persze ha nem gyomtalanítjuk ki rendszeresen.

  Ezekre mind-mind oda kell figyelni, hiszen ekkor lehet kertünk igazán csodálatos és szép, ezért is fontos a minőségi kertápolás.

  Persze ez nem csak a virágainkkal van így. Ha kerti tavunk van, arra is ugyanúgy oda kell figyelnünk. Gyomtalanítani, algátlanítani. Sőt, így van ez minden aprósággal, erről szól a kertápolás, gondozás, fenntartás. Erre sajnos nem mindig van ideje a házigazdának, így lehetséges, hogy a szépen ápolt kertje egy idő után kiszárad, elhervadnak a virági és mindent benő a gaz. Erre vagyunk mi, hogy kertjének ápolását átvegyük, sőt, még szebbé tegyük!

  Csak úgy lehet igazi tündérkertje, sok szikrázó virággal és szépségekkel, ha odafigyeléssel gondoskodnak róla. A virágokon látszik, hogy mit szeretnének. Szólnak nekünk, csak figyelni kell a jeleket. Ha például rágott a levele, biztos, hogy védőszerre van szüksége, mely megvédi a rágcsáló bogarak elől. Mi pedig ha törik, ha szakad, megadjuk a növényeknek azt az ápolást, amit kérnek tőlünk!

   

 • Miért érdemes profikra bízni a kertépítést?
 • Sokan meggondolatlanul vágnak bele kertjük kialakításába, építésébe, anélkül, hogy szakszerű segítséget kértek volna, pedig ezek segítéségével megelőzhetőek lennének a problémák.

  Milyen bonyodalmak és problémák léphetnek fel a kertépítés során?

  • Rosszul elhelyezett, nem megfelelő öntözőrendszer.
  • Rossz helyre telepített virágok – a nagy helyigényű növények kitúrhatják a kisebbeket.
  • Időhiány, mivel a folyamatosan felbukkanó problémák még tovább húzzák a kertépítés előre eltervezett idejét. Elég kellemetlen, amikor elérkezik a meghirdetett kerti parti napja, ám kertünk még sehol.

  Ahhoz, hogy ezeket kivédjük, szakemberrel dolgozzuk ki az anyagiakat, hisz ő tisztában van az árakkal, így rengeteg pénztárcakímélő megoldást tárhat elénk, amire nem is gondolnánk, arról nem is beszélve, hogy segít kiválasztani a megfelelő virágokat, növényeket, tekintve, hogy mit szeretnénk sugallni a környezetünknek, illetve mennyi időnk jut majd a kert későbbi gondozására.

  Ugye, hogy ez így mennyivel jobban hangzik? Kertépítés kivitelezéséhez keressen meg minket!

   

 • Miért érdemes profikra bízni a kertépítést?
 • Sokan meggondolatlanul vágnak bele kertjük kialakításába, építésébe, anélkül, hogy szakszerű segítséget kértek volna, pedig ezek segítéségével megelőzhetőek lennének a problémák.

  Milyen bonyodalmak és problémák léphetnek fel a kertépítés során?

  • Rosszul elhelyezett, nem megfelelő öntözőrendszer.
  • Rossz helyre telepített virágok – a nagy helyigényű növények kitúrhatják a kisebbeket.
  • Időhiány, mivel a folyamatosan felbukkanó problémák még tovább húzzák a kertépítés előre eltervezett idejét. Elég kellemetlen, amikor elérkezik a meghirdetett kerti parti napja, ám kertünk még sehol.

  Ahhoz, hogy ezeket kivédjük, szakemberrel dolgozzuk ki az anyagiakat, hisz ő tisztában van az árakkal, így rengeteg pénztárcakímélő megoldást tárhat elénk, amire nem is gondolnánk, arról nem is beszélve, hogy segít kiválasztani a megfelelő virágokat, növényeket, tekintve, hogy mit szeretnénk sugallni a környezetünknek, illetve mennyi időnk jut majd a kert későbbi gondozására.

  Ugye, hogy ez így mennyivel jobban hangzik? Kertépítés kivitelezéséhez keressen meg minket!