Kert tervezés

Álmodjon magának egy kertet, mi megtervezzük

Reggelente, munkába menet irigykedve tekintget be a szemben lévő ház kerítése felett, és csodálja meg a gyönyörű, burjánzó zöldet vagy a színpompás virágokat? Ha saját kertjével nem elégedett, nem csoda, ha legszívesebben házat cserélne a szomszéddal. Pedig önnek is lehetne pont olyan szép kertje, hiszen a lehetőségek megvannak hozzá; csak annyit kell tennie, hogy kihasználja őket.

Ne mondjon le az élményekről!

Sokan szeretnének gyönyörű zöld gyepet, illatozó virágokat vagy egy kis konyhakertet az ablakuk alá, és még szívesen kertészkednének is hétvégenként, csak egyszerűen nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Másoknak ilyesmire, bárhogyan sajnálják is, nincs idejük, hiszen egész nap dolgoznak, vagy a házimunkával vannak elfoglalva. Pedig egy karbantartott kert rengeteg lehetőséget rejt magában: kimehetünk a zöldbe napozni, a szabadban reggelizhetünk, a gyerekek játszhatnak, este pedig áthívhatjuk a baráti kört egy kis sütögetésre. Ha viszont a kert jelenlegi állapotában mindezekre nem alkalmas, és nem más, mint egy parlagon heverő földterület, rengeteg élménytől fosztjuk meg magunkat.

Az első lépés a terv elkészítése

Ugyanúgy, mint egy házépítés esetében, a munkálatoknak itt sem szabad tervezés nélkül nekivágni. Alaposan át kell gondolni, mit szeretnénk: burjánzó dzsungelt, visszafogottabb, minimalista kertet, egyedi megoldásokat, mediterrán életérzést, illatozó virágokat vagy a praktikum jegyében inkább egy konyhakertet. Ha nem tudja, hogy kezdjen neki, érdemes egy szakembernek átengednie a kerttervezési munkát. Kertészmérnökeink először felmérik az igényeit, együtt megbeszélik, mit jelent ön számára kert: inkább esztétikai élményt vagy hasznosítani szeretné a területet, zöldség- vagy gyümölcstermesztésre.

Egyedi igények szerint

Akkor is segítünk, ha pontosan tudja, mit szeretne, de nincs ideje komolyabban foglalkozni ezzel. Szakképzett és tapasztalt kertészeink elvárásai és igényei alapján megtervezik álmai kertjét. A kerttervezési folyamatba természetesen ön is beleszólhat, ha valamin változtatna. Ahhoz, hogy igazán otthon érezhessük magunkat lakhelyünkön, nem elég a házunkat komfortosan berendeznünk, a kertnek is szépnek kell lennie! Vegye igénybe a segítségünket, engedje át nekünk a kerttervezési munkálatokat! Ha elégedett a tervvel, természetesen ránk bízhatja annak megvalósítást is, illetve a kerttervezésen és kertépítésen kívül vállalunk kertgondozást, kerttisztítást, metszést, permetezést, magvetést, fűnyírást, öntözőrendszer-kiépítést, műtrágyázást, füvesítést és gyepszellőztetést is. Ha szívesen töltené a nyári estéket egy a természetben úgy, hogy ki sem kell mozdulnia otthonról, vegye fel velünk a kapcsolatot most, hogy megbeszélhessük a részleteket!